Γεωπάρκο Τροόδους | Troodos Geopark

πίσω | τύπωσε

ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ

Τοπικό Σύμφωνο - Πιστοποίηση Ποιότητας ΥπηρεσιώνΤο Τρόοδος είναι γεμάτο φυσικές ομορφιές, πανέμορφα κτίσματα, υπέροχους ανθρώπους, εξαιρετικούς τεχνίτες, παράγει ποιοτικά κρασιά και μοναδικές νοστιμιές.

 

Το Γεωπάρκο Τροόδους ως το Πάρκο της Γης είναι μια περιοχή με συγκεκριμένα όρια και αξιοσημείωτη κληρονομιά. Δημιουργήθηκε και λειτούργει ως ένας ενιαίος χώρος μέσα στον οποίο, πέρα απ’ τα   γεωλογικά, υπάρχουν κοινά πολιτιστικά, γαστρονομικά, ανθρωπολογικά και κοινωνιολογικά χαρακτηριστικά, που αναδεικνύουν τη  τοπική ταυτότητα, προστατεύουν την παράδοση και προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής του Τροόδους, Το Γεωπάρκο Τροόδους συνδυάζει  τη συναρπαστική τοπική γεωλογία με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Τροόδους, τη μακρόχρονη ιστορία των ανθρώπινων κοινωνιών καθώς και τα τοπικά ήθη, τα έθιμα και  παραδόσεις του ντόπιου πληθυσμού.

 

Βασικό εργαλείο για την ανάδειξη αυτής της τοπικής ταυτότητας αποτελεί η πρωτοβουλία δημιουργίας ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, το οποίο πιστοποιεί την ποιότητα και τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα των διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα προσφέρονται στην περιοχή. Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας δημιουργείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους μέσα από το διακρατικό πρόγραμμα συνεργασίας «ΓΕΩΠΡΟΙΟΝΤΑ» ΠΑΑ 2007-2013 ΑΞΟΝΑΣ 4 LEADER.

 

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας, είναι μια συμφωνία μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται τοπικά (εντός δηλαδή του Γεωπάρκου), σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που αυτοί θα προσφέρουν στις επιχειρήσεις τους. Οι επαγγελματίες που θα πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας, θα εντάσσονται στο Σύμφωνο και θα λαμβάνουν την αντίστοιχη πιστοποίηση. Με αποτέλεσμα, αυτοί οι επαγγελματίες που σέβονται και αγαπούν τον τόπο τους προσφέροντας ταυτόχρονα εμπειρία, αντίστοιχη της ιστορίας και της παράδοσης του Τροόδους θα προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες στους χώρους τους και κατά συνέπεια θα έχουν επιπρόσθετο οικονομικό όφελος.

© Copyright - Γεωπάρκο Τροόδους  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε