Γεωπάρκο Τροόδους | Troodos Geopark

πίσω | τύπωσε

Συμμετοχή του Γεωπάρκου Τροόδους στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITB του Βερολίνου

07 - 10 Μαρτίου 2018 

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Τροόδους συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνής Έκθεση ITB 2018 στο Βερολίνο από τις 7 μέχρι τις 10 Μαρτίου, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος GEO-IN (Interreg Ελλάδα-Κύπρος). Συνολικά στην έκθεση αυτή συμμετείχαν 20 Γεωπάρκα του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, ανάμεσα σε αυτά και τέσσερις σημαντικοί εταίροι του Γεωπάρκου Τροόδους όπως το Γεωπάρκο Σητείας, Ψηλορείτη και Λέσβου.

 

Η συμμετοχή στη μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση στο κόσμο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την προβολή της περιοχής Τροόδους και όλα αυτά που το χαρακτηρίζουν όπως,  ο εναλλακτικός τουρισμός, η τοπική μοναδική γαστρονομία, οι αθλητικές δραστηριότητες όπως ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση και πεζοπορία, τα 10 βυζαντινά μνημεία UNESCO και η σημαντική γεωλογία, αφού το Τρόοδος θεωρείται η μέκκα της γεωλογίας ανά το παγκόσμιο.

 

Στην έκθεση αυτή έγινε επίσης παρουσίαση του προγράμματος «Γεωτουρισμός στα νησιώτικα Γεωπάρκα – Geotourism in insular Geoparks (GEO-IN)|» από τον Δρ. Ηλία Βαλιάκο, συνεργάτη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λέσβου, το οποίο έργο υλοποιείται από τα Γεωπάρκα Τροόδους, Λέσβου, Ψηλορείτη και Σητείας και αφορά την προβολή, προώθηση και ανάπτυξη του γεωτουρισμού στις περιοχές αυτές.

 

Βίντεο συμμετοχής στο ITB BERLIN 2018.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Γεωπάρκο Τροόδους μπορείτε να βρείτε και στο Facebook page Troodos Unesco Global Geopark.

 

Πηγή: Τμήμα Επικοινωνίας Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους ‘Troodos Media

© Copyright - Γεωπάρκο Τροόδους  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε