Γεωπάρκο Τροόδους | Troodos Geopark

πίσω | τύπωσε

''ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ''

INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε για να γνωρίσουν οι μικροί και μεγάλοι μας φίλοι τη μοναδικότητα του Τροόδους που κουβαλά τόσα μυστικά και το τρόπο δημιουργίας του! Το Γεωπάρκο μας αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO από το 2015 και μέσα από αυτή την προσπάθεια θέλουμε να συστήσουμε την περιοχή στον καθένα από εσάς για να τον αγαπήσει ακόμα περισσότερο!
Η παρούσα έκδοση δημιουργήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους στα πλαίσια της υλοποίησης της δράσης «3.5.2 Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά» της πράξης ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARK (ακρωνύμιο GEO-IN) και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου μέσα από το πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.
Η πράξη GEO-IN αφορά στη συνεργασία τεσσάρων νησιώτικων ελληνικών και κυπριακών Γεωπάρκων, του Γεωπάρκου Σητείας, Λέσβου, Ψηλορείτη και Τροόδους που διακρίνονται για την πλούσια γεωλογική τους κληρονομιά και μαστίζονται από την εγκατάλειψη της ενδοχώρας τους και την απαξίωση του φυσικού και πολιτιστικού τους περιβάλλοντος. Μέσω της πράξης αυτής βασική επιδίωξη είναι η προβολή, η προστασία και η αξιοποίηση αυτή της μοναδικής κληρονομιάς και ταυτότητας.

 

 

 file:///C:/Users/User/Downloads/GREEK_FINAL.pdf

 

© Copyright - Γεωπάρκο Τροόδους  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε