Γεωπάρκο Τροόδους | Troodos Geopark

πίσω | τύπωσε

Εορτασμός Διεθνής Ημέρας Μουσείων

18 ΜαΐουΤο Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών “με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών”.
 
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
 
Όπως κάθε χρόνο, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε τον μήνα Μάιο για να γιορτάσουμε την Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους με την διοργάνωση ημερίδων για όλες τις ηλικίες.
Στη συγκεκριμένη δράση θα παρουσιαστούν τα εκθέματα που υπάρχουν στο Κέντρο Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους και θα γίνει ξενάγηση στο χώρο από τους λειτουργούς μας.
 
Με αφορμή τη Παγκόσμια Μουσείων (18 Μαΐου) θα γίνουν διάφορες δραστηριότητες με την χρήση εκπαιδευτικού υλικού όπου τα παιδιά θα συμμετέχουν ενεργά στην δράση αυτή.
 
Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν καθημερινές ανάλογα σε συνεννοηση με τους λειτουργούς και θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή εγκαιρα. Είμαστε βέβαια ανοιχτοί στις ημερομηνίες για την επίσκεψη σας στον χώρο. Τα Σαββατοκύριακα θα γίνεται το ίδιο πρόγραμμα μεμονωμένα σε ενήλικες και παιδιά.
 
Η χρονική διάρκεια της δραστηριότητας αυτής είναι 1 ώρα και 30 λεπτά και η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ για ενήλικες και 2 ευρω για παιδάκια.
 
Η τιμή για σχολεία θα είναι 2 ευρώ για κάθε μαθητή.
 

© Copyright - Γεωπάρκο Τροόδους  |  Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Crucial Services Ltd

πίσω | τύπωσε