Facebook Instagram
Ελληνικά Ελληνικά English English 0 Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
Αναζήτηση:
Γεωπάρκο Τροόδους
Κέντρο Επισκεπτών Γεωπάρκου Τροόδους
Γεωλογικές Διαδρομές
Τα Γεωπάρκα της Unesco (GGN)
Δίκτυο Επιχειρήσεων Γεωπάρκου
Το έργο
Τα Νέα μας
Ανακοινώσεις
Ειδήσεις
Δημοσιεύματα
Εκδόσεις
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Επικοινωνία


2oς Διαγωνισμός Φωτογραφίας Παγκόσμιου Γεωπάρκου Unesco Τροόδους

22 Αυγούστου – 31 Οκτωβρίου 2018Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Γεωπάρκου Τροόδους θα πάρει παράταση μέχρι και τη Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 που θα είναι η τελευταία ημερομηνία αποστολής των φωτογραφιών των συμμετεχόντων στο e-mail info@anetroodos.com.

 

Διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Τροόδους, με βασικό σκοπό να γνωρίσει το κοινό της Κύπρου το Γεωπάρκο Τροόδους, το οποίο είναι μέγιστης σημασίας και μοναδικό ανα το παγκόσμιο λόγω της ιδιαίτερης γεωλογίας του, αλλά και λόγω της σημαντικής χλωρίδας πανίδας και πολιτιστικής του κληρονομιάς. Ο διαγωνισμός αυτό διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, διαχειριστικό φορέα του Κέντρου Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου-Τμήμα Λευκωσίας και της ομάδας στο facebook «Τοπία της Κύπρου».

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 1. Γεωλογία (ορυκτά, πετρώματα, μεταλλεία, γεώτοποι)
 2. Δάσος/Βιοποικιλότητα (δάση, φυσική βλάστηση, οικότοποι, χλωρίδα, πανίδα, μονοπάτια της φύσης)
 3. Νερό (φράγματα, ποτάμια, καταρράκτες, πηγές, λίμνες)
 4. Τουρισμός (δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Τροόδους – ποδηλασία, αναρρίχηση, πεζοπορία, εκδρομικοί χώροι, κατασκηνωτικοί χώροι, σημεία θέας, φυσικά αξιοθέατα)
 5. Άνθρωπος & Πολιτισμός (αρχιτεκτονική οικισμών, αρχιτεκτονική τοπίου, νερόμυλοι, γεφύρια, παραδοσιακοί οικισμοί, σπίτια, Μνημεία UNESCO, εκκλησίες, μοναστήρια, ξηρολιθιές, μουσεία, επαγγέλματα, ήθη και έθιμα, τοπικά προϊόντα, τοπικά φεστιβάλ, τοπικές καλλιέργειες-αμπελώνες, φρουτοκαλλιέργειες κ.α.)
 6. 4 εποχές στο Γεωπάρκο Τροόδους (φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι)

 

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Ο φωτογράφος πρέπει είναι ο πνευματικός δημιουργός των φωτογραφιών που θα υποβληθούν και θα φέρει την ευθύνη για πρόσωπα που θα απεικονίζονται σε αυτές.
 2. Φωτογραφίες που είναι αλλοιωμένες (με Adobe Photoshop ή άλλο λογισμικό), καθώς και φωτογραφίες στις οποίες κατά τη φωτογράφιση χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα αλλοίωσης της εικόνας, δεν θα γίνονται αποδεκτές. Επιτρέπεται η μερική διόρθωση των φωτογραφιών: colour, contrast, cropping.
 3. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 6 φωτογραφίες, έγχρωμες ή μονόχρωμες.
 4. Κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι σε μορφή ψηφιακού αρχείου jpg με ανάλυση 300 dpi (η μεγαλύτερη πλευρά να είναι τουλάχιστον 3000 pixels), με ελάχιστο μέγεθος αρχείου 2 MB και μέγιστο τα 10 MB. Το χρωματικό προφίλ να είναι sRGB.
 5. Κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να υποβάλει τις φωτογραφίες του μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail info@anetroodos.com και η φωτογραφία/οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής στοιχεία του φωτογράφου: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση, Τηλέφωνο, E-mail και Τίτλο φωτογραφίας & τοποθεσία, Αρίθμηση φωτογραφία (π.χ. Φωτογραφία Αρ.1, Φωτογραφία Αρ.2 κ.α.)
 6. Όλες οι φωτογραφίες που θα προσκομιστούν δύναται να αξιοποιηθούν για δραστηριότητες και έντυπο υλικό του Γεωπάρκου Τροόδους το οποίο θα είναι μη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος όπως εκδηλώσεις, φυλλάδια, χάρτες, ενημερωτικά έντυπα κλπ. με ονομαστική αναφορά στο φωτογράφο, με σκοπό την προώθηση του Γεωπάρκου Τροόδους.
 7. Ο κάθε συμμετέχοντας που αποστέλλει τις φωτογραφίες του στο διαγωνισμό επιτρέπει στους συντονιστές (ΑΝ.Ε.Τ. και Ε.Τ.Α.Π. Τροόδους) να κάνουν χρήση του υλικού αυτού χωρίς να χρειάζεται η άδεια του ιδιοκτήτη για κάθε τυχόν αναδημοσίευση που θα γίνεται της φωτογραφίας τους.
 8. Στο Διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετέχουν άτομα που εργάζονται ή σχετίζονται με οποιοδήποτε τρόπο με την ομάδα έργου του Γεωπάρκου Τροόδους, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και τους υπόλοιπους συντελεστές του διαγωνισμού.
 9. Η υποβολή φωτογραφιών στο διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή όλων των όρων του διαγωνισμού και μη συμμόρφωση με οποιοδήποτε από αυτούς, θα συνεπάγεται τον αποκλεισμό από το διαγωνισμό.
 10. Η τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών είναι η Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 (δεν ισχυει).

 

Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα γίνει από επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από τους εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, διαχειριστικού φορέα του Κέντρου Επισκεπτών του Γεωπάρκου Τροόδους, εκπροσώπο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου-Τμήμα Λευκωσίας και την ομάδα στο facebook «Τοπία της Κύπρου».

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Τα βραβεία και οι επαίνοι που θα δοθούν στους νικητές είναι από τους μεγάλους χορηγούς του διαγωνισμού:

 1. Troodos Hotel: Δωρεάν Διαμονή 2 ατόμων για 1 βράδυ με Πρόγευμα σε Standard Δωμάτιο με Μπαλκόνι
 2. Troodos Hotel: Δωρεάν Γεύμα για 4 άτομα στο εστιατόριο DOLFIN, στην περιοχή του Γεωπάρκου Τροόδους.
 3. Troodos Hotel: Δωρεάν Γεύμα για 4 άτομα από το Κυριακάτικο Μπουφέ στο Εστιατόριο του Ξενοδοχείου Τρόοδος.
 4. Κτήμα Δυμάτου: 3 πακέτα προϊόντων αξίας 50 ευρώ το ένα.

 Αρκετές από τις φωτογραφίες που θα επιλεχθούν, θα συμπεριληφθούν πιθάνον σε ψηφιακό λεύκωμα, το οποίο θα προβάλλεται από όλους τους διαδικτυακούς χώρους και μέσα του Γεωπάρκου τόσο στο Ευρωπαικό όσο και στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και σε έντυπο υλικό μη κερδοσκοπικού περιεχομένου που θα δημιουργηθεί για προβολή του Γεωπάρκου μας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Τροόδους μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα http://www.troodos-geo.org ή να απευθυνθεί στο  info@anetroodos.com.

 

Trooding all the way!!!