Facebook Instagram
Ελληνικά Ελληνικά English English 0 Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
Αναζήτηση:
Γεωπάρκο Τροόδους
Κέντρο Επισκεπτών Γεωπάρκου Τροόδους
Γεωλογικές Διαδρομές
Τα Γεωπάρκα της Unesco (GGN)
Δίκτυο Επιχειρήσεων Γεωπάρκου
Το έργο
Τα Νέα μας
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις
Επικοινωνία


BUFF® Troodos Mountain Ultra 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ορεινός υπερμαραθώνιος BUFF® Troodos Mountain Ultra 2017Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά ο διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος BUFF® Troodos Mountain Ultra πλημυρίζοντας με ενέργεια την πλατεία και τις βουνοκορφές του Τροόδους μας. Ο αγώνας διεξήχθη το Σάββατο 7 Οκτωβρίου καλωσορίζοντας 230 δρομείς από περισσότερες από 25 χώρες, δεκάδες εθελοντές, χορηγούς, συνεργάτες και όσους θέλησαν να παρευρεθούν στην πλατεία και στις διαδρομές.

Η διοργάνωση έγινε από την One Step Further, εξειδικευμένη εταιρεία που διοργανώνει υπαίθριες δραστηριότητες στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Τις διαδρομές των αγώνων σχεδίασαν και επέβλεπαν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα οι Cyprus Trail Runners, μη-κερδοσκοπική ομάδα που διοργανώνει εκδηλώσεις και αγώνες ορεινού τρεξίματος σε όλο το νησί. Πολύτιμος θεσμικός υποστηρικτής στην προσπάθεια αυτή ήταν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και το Γεωπάρκο Τροόδους, έχοντας σκοπό την προβολή του γεωλογικού πλούτου και της ιστορίας του Τρόοδους μέσα από το ορεινό τρέξιμο.

Διεξήχθηκαν 4 αγώνες, 80, 50, 25 και 10 χιλιομέτρων καθώς και ένας παιδικός αγώνας των 2 χιλιομέτρων. Στις 4 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση για τον υπερμαραθωνοδρόμο Buff® Troodos Mountain Ultra 80k,  μια απαιτητική περιπέτεια μέσα στη σκληροτράχηλη οροσειρά του Τροόδους. Μετά από πολύ προσπάθεια όλων των αθλητών την 1η θέση κατέλαβε ο δρομέας Παύλος Μαυρογιάννης (Κύπρος) με χρόνο 9:14:35. Την 2η και 3η θέση κατέκτησαν ο David Simpson (Ζάμπια) με χρόνο 10:21:21 και ο Παναγιώτης Παναγιώτου (Κύπρος) με χρόνο 11:32:50 αντίστοιχα. Στην κατηγορία των γυναικών στην 1η θέση ήταν η Katalin Major (Ουγγαρία) με χρόνο 12:43:42 και στην 2η θέση η Natalie Christopher (Κύπρος) με χρόνο 19:59:00.

Ο δεύτερος μεγάλος αγώνας Buff® Troodos Mountain Ultra 50k, μια πρόκληση που ανεβοκατεβαίνει τέσσερις διαφορετικές κοιλάδες ξεκίνησε δυναμικά στις 8 το πρωί. Στην κατηγορία των ανδρών νικητές ήταν οι Αντρέας Τζιακουρής (Κύπρος) με χρόνο 06:04:50, Lourens De Beer (Νότια Αφρική) με χρόνο 06:16:30 και Γιώργος Μπατής (Ελλάδα) με χρόνο 06:25:29 κατά σειρά τερματισμού. Στην κατηγορία των γυναικών οι νικήτριες του αγώνα ήταν η Marion Sabrie (Γαλλία) με χρόνο 08:37:34 στην 1η θέση, η Lisa Hernandez (Αγγλία) με χρόνο 09:15:34 στη 2η θέση και η Παναγιώτα Ανδρέου (Κύπρος) με χρόνο 09:52:43 στη 3η θέση.

Ο αγώνας που ακολούθησε ήταν ο Buff® Troodos Watercourse Whopper 25k, μια διαδρομή που ξεκινά με μια απότομη ανάβαση και ακολουθείται από μια απότομη κατάβαση. Αυτός ο αγώνας βρήκε νικητές τον Νικόλα Μέττο (Ελλάδα) και τον Πολύδωρο Χατζηδημητρίου (Κύπρος) με χρόνο 03:06:05 στην 1η θέση και τον Chris Clayton (Αγγλία) με χρόνο 03:12:51 στην 3η θέση. Στην κατηγορία των γυναικών τις τρείς πρώτες θέσεις κατέκτησαν η Julie Clayton (Αγγλία) με χρόνο 03:41:52, η Σοφία Μάτση (Κύπρος) με χρόνο 03:51:36 και η Marina Melvin (Ρωσία) με χρόνο 03:59:55 κατά σειρά τερματισμού.        

Ο τέταρτος αγώνας Buff® Troodos Trot 10k ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Πιο σύντομη αλλά απαιτητική διαδρομή στην οποία τερμάτισαν πρώτοι οι Bruno Juarez (Αργεντινή) με χρόνο 00:46:39, Artur Gumerov (Λιθουανία) με χρόνο 00:48:48 και Alex Christofides (Αγγλία) με χρόνο 00:50:37 στην 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στην κατηγορία των γυναικών πρώτες οι Marcela Rivero (Αργεντινή) με χρόνο 00:53:54, Leanne Herron (Αγγλία) με χρόνο 00:54:53 και η Alicia Finnis (Αγγλία) με χρόνο 00:57:17 κατά σειρά τερματισμού.

Το ορεινό τρέξιμο τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο όρος Ultra χρησιμοποιείται για αγώνες των οποίων η απόσταση είναι μεγαλύτερη του μαραθώνιου, δηλαδή μεγαλύτερη των 42 χιλιομέτρων ενώ ο όρος Mountain ή Trail σημαίνει πως ο αγώνας είναι εκτός δρόμων σε μονοπάτια και εκτός μονοπατιού. Δρομείς από όλο τον κόσμο, ψάχνουν για αγώνες περιπέτειας σε όμορφα βουνά και δάση και όλο για μεγαλύτερες προκλήσεις.

Το BUFF® Troodos Mountain Ultra γεννήθηκε από την επιθυμία των διοργανωτών να παρουσιάσουν στους δρομείς από όλο τον κόσμο, την Κύπρο, έναν ανεξερεύνητο παράδεισο ορεινού τρεξίματος στη Μεσόγειο. Το νησί μας φημίζεται για το εξαιρετικό του κλίμα με 326 μέρες ηλιοφάνειας το χρόνο και τις απίθανες φυσικές περιοχές για εξερεύνηση: από βουνά και κοιλάδες με μικρά παραδοσιακά χωριά μέχρι εύφορες πεδιάδες και απόκρημνες βραχώδεις παραλίες.

Τους αγώνες συνόδευε μια γιορτή στην πλατεία με μουσική δίνοντας παλμό στην καρδιά του Τροόδους. Αντιπρόσωποι του Γεωπάρκου Τροόδους ενημέρωναν τους θεατές με χάρτες και ενημερωτικά φυλλάδια. Την παρουσία του έδωσε και το Sophia Foundation for Children δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια του ιδρύματος. Χειροτεχνίες για τα παιδιά και o παιδικός αγώνας τρεξίματος έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να συμμετέχουν και να αγαπήσουν τα αθλήματα του βουνού.

Ο αγώνας διεξήχθη με Μέγα Χορηγό την BUFF® ® multi-functional headwear, πρωτοπόρα κατασκευάστρια εταιρεία του αυθεντικού πολυχρηστικού Buff® και performance headwear για κάθε δρομέα και αθλητή και χορηγούς τις εταιρείες: Get Out outdoor store, GU Energy, La Sportiva, Kit Kat, Muranco Insurance, Suunto και Troodos Hotel. Θεσμικός υποστηρικτής το Γεωπάρκο Τροόδους και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, που αγκάλιασαν την ιδέα και το όραμα για την προώθηση του γεωλογικού πλούτου και της απαράμιλλης ομορφιάς του Τροόδους μέσω του ορεινού τρεξίματος.

Τα αποτελέσματα του αγώνα και περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.troodosultra.com και στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/troodosultra.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας:

 

Λουίζα Κυριακίδου

Marketing Director

ONE STEP FURTHER LTD 

Web: www.onestepfurther.com.cy

louisa@onestepfurther.com.cy

Tel/Fax:(+357) 22 311012 / Tel: (+357) 99441585